Boek review: Kleine groene daken (small green roofs)

small green roofs boek review natuurlijkdak groendak

In de laatste drie weken heb ik veel tijd gestopt in het zoeken naar informatie over groene daken. Daarom dacht ik, Waarom geen geschreven boek over groendaken zoeken. En jawel die zijn er, maar geen één in het Nederlands.

small green roofs boek review natuurlijkdak groendak

Zoektocht

Ik moet toegeven mijn zoektocht heeft zich beperkt tot Bol.com. Zo ver ik weet zijn er ook geen te verkrijgen in de boekhandel. Ik kijk regelmatig in de tuin afdeling en daar ben ik nog geen boeken met dit specifiek onderwerp tegen gekomen. Misschien wel een paar boeken met als onderwerp daktuinen of dakterrassen, maar geen enkel boek over groene daken.

Een groendak boek kiezen

Dus ben ik gaan kijken tussen de Engelstalige boeken. Klik hier voor een overzicht of ga naar Bol.com en typ “green roofs” in de zoekbalk. Op de zoekterm “groene daken” zal je niets vinden. Zoals veel mensen laat ik mij leiden door de cover, één boek sprong er voor mij echt uit. Small Green Roofs. Het boek heeft een leuke rustieke cover en dat is helemaal mijn ding.

Waarom dit boek?

Heel eenvoudig, dit is in lijn met wat ik probeer te brengen op deze website. Uit eigen ervaring vertellen over kleinschallige groendaken. Het boek is overzichtelijk en authentiek. De rustieke uitstraling is voor mij ook heel belangrijk.

Toeval?

Het boek is geschreven door drie auteurs Nigel Dunnett, Dusty Gedge en John Little. Ze zijn alledrie afkomstig uit Engeland. Toen ik de naam Dusty zag staan dacht ik, die naam komt me bekend voor. Vorige week ben ik deze (greenrooftraning.com) website bezocht en raad is wie de auteurs zijn van de cursus groendak? Toeval wil dat dit ook Dusty en John zijn. Het boek komt dus voor uit echte praktijk ervaringen.

Over het boek

Dit boek is anders dan het standaard groendak boek geschreven door en voor architecten en andere professionelen.In tegendeel dit boek gaat over toegankelijke kleinschalige groendak projecten. Bijvoorbeeld een groendak op een tuinhuis of aanbouw (achterbouw).

Het boek legt je stap voor stap uit hoe je een groendak moet aanleggen. Bij elke stap tonen ze met duidelijke illustraties waar je op moet letten. Je krijgt naast een volledig uitgewerkt project ook verschillende design ideeën waaruit je inspiratie kan halen.

Conclusie

Een authentiek goed geschreven boek met veel uitleg en duidelijk illustraties. Zeker een aanrader voor mensen die het niet erg vinden om een Engelstalig boek te lezen.

Het boek is hier* te koop op Bol.com voor 20,99 euro (normaal 23,99 euro).

* Eerlijk is eerlijk; Dit is een affiliatie link, dit wil zeggen dat ik een klein percentage ontvang als jij het boek koopt.

 

Vond je dit interessant ? Delen maar . . .
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone