Groendak van de maand maart 2015

grand designs groendak

Elke maand kies ik een groendak dat ik ergens heb gezien: op straat, Youtube, Twitter, Pintrest, … en schrijf ik er een kort stukje over

grand designs groendak

Deze maand heb ik een groendak gekozen dat ik gezien heb op Grand designs Seizoen 14 aflevering 4. Naast groene daken ben ik ook geïnteresseerd in alles wat met bouwen en verbouwen te maken heeft. Hoe rustieker hoe beter.

Grand Designs

Voor diegene die Grand Designs niet kennen hier in het kort waar het programma over gaat. Het is een Brits documentaire op Channel 4 waar Kevin McCloud elke aflevering een koppel of een persoon volgt van planning tot afgewerkt huis. Al dan niet volledig zelf gedaan of met hulp van een aannemer. Geloof mij er zitten echte pareltjes tussen, van gewonen chalets tot kastelen.

Het groendak van deze maand is wel op een heel speciale gebouw geplaatst. De basis bouwblokken zijn vier schip containers. Plaats deze in een sprookjesachtige omgeving naast een kabbelend beekje waar je met een beetje geluk tussen de met mos begroeide rotsen een leprechaun kan ontdekken (Ierse versie van een kabouter). En met schapen tot aan de voordeur is het plaatje compleet.

schipcontainer groendak huis

Containers

De containers zijn dwars op elkaar geplaatst en elk dak oppervlak heeft een groendak gekregen. Twee daken zijn voorzien van kort gras en een derde is voorzien van kunstgras. Het laatste dak is bedoelt als dakterras en is zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt. De ontwerper en tevens de eigenaar is zowel architect als boer en is perfect in zijn opzet gelukt. Iedereen dacht dat vier schip containers nooit iets functioneel en mooi kon worden, maar hij heeft iedereen het tegendeel bewezen.

super moderne woning uit schipcontainers

Geslaagd

De reden waarom ik dit groendak heb gekozen is omdat het dak strak is afgelijnd met een oranje-bruin roestkleurige stalen rand. Om dan verder over te gaan in een groen landschap van weiden en bomen. En ook omdat het perfect past in de omgeving ook al is het een gebouw van staal. Voor mij is dit perfect geslaagd en is het groendak mooi geintegreerd.

groendak op schip container woning

 

Vond je dit interessant ? Delen maar . . .
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone