Dakterras zelf aanleggen – een verhaal van een doe-het-zelver

Een tijdje geleden heb ik een dakterras aangelegd op mijn plat dak. Voor een stuk is een dakterras ook een beetje een groendak als je er veel planten opzet. Graag vertel ik hoe ik mijn dak van scratch heb opgebouwd en wat mijn toekomstplannen zijn voor mijn groen dakterras.

De doe-het-zelver zal hier veel informatie uit kunnen halen en van mijn fouten leren. Maar ook de mensen die alles laten doen kunnen hier wat bijleren over materiaal keuzes of gewoon om ideeën op te doen. Ik zal dit artikel opsplitsen in twee posts. Post één zal gaan over de constructie van het plat dak:

In Post twee zal ik het hebben over de afwerking van het plat dak:

  • Verdere plannen voor mijn dakterras
  • Uitwerking plannen en keuze materialen
  • Afwerking muurtjes – deksteen + balustrade + voegen
  • Extra planten (palmbomen)
  • Overdekking stuk van het terras
  • Keuze tuinmeubels en tuinkussens

In voorbereiding van het artikel zet ik er nu al een foto online van de huidige situatie. Wil je op hoogte blijven, wanneer de volledige post uitkomt? registreer je dan voor onze nieuwsbrief. Deze wordt enkel gebruikt om te communiceren over het reilen en zeilen van natuurlijkdak en wordt nooit commercieel gebruikt en aan derde doorgegeven. Heb je vragen over een groene daken of dakterrassen stuur dan een email naar info@natuurlijkdak.be

 

Vond je dit interessant ? Delen maar . . .
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone